VIKTIG INFORMATION FRÅN BOTKYRKA GYMNASTIKFÖRENING!

2020-04-29

Inställd verksamhet resten av vårterminen!

Botkyrka Gymnastik & Idrottsförening följer Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Då coronavirusets framfart inte verkar avta närmsta tiden har föreningen valt att ställa in all form av träning under resten av vårterminen.

Våra ledare och medlemmar bör känna sig trygga med att vara på träningarna och i dagens läge är det inte många som vill riskera sina barns/anhörigas hälsa. Viruset berör alla, inte bara riskgrupper. Vi hoppas att de flesta håller med oss om att vår handlingsåtgärd är proaktiv och rättvis för våra medlemmar.

Ert stöd i form av terminens medlemsavgift samt förhoppningen att alla medlemmar kommer tillbaka i höst, när covid-19 förhoppningsvis lagt sig, är det som just nu räddar vår förening. Vi hoppas att detta är över till höstterminens start, så att vår verksamhet kan komma igång igen.

Håll er fortsatt uppdaterade via hemsidan för mer information. Ta hand om varandra och följ myndigheternas rekommendationer.

Vi ses i höst!

Med vänliga hälsningar,

Botkyrka Gymnastik & Idrottsförening / Styrelsen

2020-03-27

Fortsatt inställd verksamhet under april.

Lämna meddelande med era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

2020-03-17

All verksamhet är inställd fram till 30/3

Som en konsekvens av den ökade spridningen av coronavirus i samhället har vi som tidigare informerats kring tagit beslutet att fram till 30/3 ställa in all träning inom verksamheten. Därefter kommer vi att utvärdera situationen och ta ett nytt beslut. Så fort vi anser det rimligt att återuppta träningen kommer vi att göra det. Vi gör detta som en ren säkerhetsåtgärd från vårt håll, både för våra medlemmar och våra ledare. Vi vill som förening ta vårt ansvar för att bidra till att minska risken för spridning.

Kompensation för uteblivna träningstillfällen

Vi har efter den information som skickades ut till er fått till oss frågor kring hur vi löser och kompenserar förlorade träningstillfällen. Vi är en ideell förening, men kommer göra vad vi kan för att kompensera våra medlemmar. Vi ser nu därför över möjligheterna att förlänga terminen och på så sätt kompensera förlorade träningstillfällen med extrainsatta träningspass. Vi återkommer till er om upplägg kring extrainsatta träningstillfällen snarast.

Vi hoppas att ni har överseende med vårt beslut!

För ytterligare information

Håll utkik efter uppdateringar på vår hemsida.
Lämna meddelande med era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

2020-03-16

Vi stänger tillfälligt ned verksamheten.

Vi har noga bevakat utvecklingen av virusspridningen i samhället och är noga med att följa de rekommendationer och regler WHO, Folkhälsomyndigheten, Regeringen och som de förbund (Svenska gymnastikförbundet, Gymnastikförbundet Öst) vi är anslutna till ger. Den senaste tidens risk för smittspridning gör att också vi nu tagit beslut att tillfälligt stänga ned verksamheten.

För att minska risken för smittspridning ställer vi in träningarna under 2 veckor.

Detta betyder:
Perioden 16 mars till 30 mars kommer verksamheten att vara helt stängd. Ingen träning kommer att ske. Hur det blir efter det är beroende av de direktiv som utgår från myndigheterna och hur situationen utvecklas.

Vi hoppas att alla medlemmar har förståelse för det beslut vi har varit tvungna att ta. Tidigare rekommendationer gällande hygien och hälsa gäller såklart.

Vi återkommer så snart vi har ny information!

Tvätta händer.

Corona: Skydda dig och andra från smittspridning

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan, förskolan eller gympan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.

Tvätta händerna ofta
Tvätta händer.Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Har du frågor om Corona (covid-19)?
Då kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Läs mer om Corona-virus på Folkhälsomyndigheten eller på 1177.

Ledare sökes!

Vi söker dig som kan hjälpa våra barn och ungdomar att utveckla sina förmågor och ha roligt.

Kontakta Eivor så fort som möjligt om du är intresserad.

Bild på Bamse.

Avslutning på Bamse-gympan.